Buradasınız : Bilgi Havuzu

Makaleler

  • is-sagligi-ve-guvenliginin-hayatimizdaki-onemi - Dünyamız her daim bilim, teknoloji ile birlikte yapı olarak da gelişmektedir. Bu gelişmekte olan küremiz maalesef gelişimin çok fazla eksik ve sağlıksız ilerlemesi sonucu insan ölümleri ve sakatlıkları ile dünyamızı adeta ateşten bir topa çevirmiştir. Yaşanılan kazaların çoğu maalesef defalarca tekrar tekrar yaşanmış  ve hala yaşanmaktadır.İnsanoğlu yaşaması ve hayatta kalabilmesi için çalışması gerekmektedir. Bu nedenle İş insanoğlunun hayatının mecburiyeti olduğu gibi hayatının çoğunu kaplamaktadır.

    İş Sağlığı ve Güvenliğinin Hayatımızdaki Önemi

    Dünyamız her daim bilim, teknoloji ile birlikte yapı olarak da gelişmektedir. Bu gelişmekte olan küremiz maalesef gelişimin çok fazla eksik ve sağlıksız ilerlemesi sonucu insan ölümleri ve sakatlıkları ile dünyamızı adeta ateşten bir topa çevirmiştir. Yaşanılan kazaların çoğu maalesef defalarca tekrar tekrar yaşanmış ve hala yaşanmaktadır.İnsanoğlu yaşaması ve hayatta kalabilmesi için çalışması gerekmektedir. Bu nedenle İş insanoğlunun hayatının mecburiyeti olduğu gibi hayatının çoğunu kaplamaktadır.

  • is-guvenligi-uzmani-nedir - İş Güvenliği işçilerin, çalışanların daha doğrusu sigortalı çalışanların  iş kazalarına uğramalarını önlemek amacıyla güvenli bir çalışma ortamını hazırlamaktır. Bu ortamın hazırlanması için alınması gereken tüm tedbirlere İş Güvenliği denir.

    İş Güvenliği Uzmanı Nedir

    İş Güvenliği işçilerin, çalışanların daha doğrusu sigortalı çalışanların iş kazalarına uğramalarını önlemek amacıyla güvenli bir çalışma ortamını hazırlamaktır. Bu ortamın hazırlanması için alınması gereken tüm tedbirlere İş Güvenliği denir.

  • is-guvenligi-uzmanligi-nedir - İş güvenliği uzmanlığı belgesi A,B ve C sınıfı olarak üç gruba ayrılmaktadır. Bu sınıflar tehlike gruplarına göre değişmektedir. C sınıfı  belgeye sahip olanlar az tehlikeli sınıflarda, B sınıfı belgeye sahip olanlar az tehlikeli ve tehlikeli sınıflarda, A sınıfı belgeye sahip olanlar ise bütün tehlike sınıflarında yer alan işlerde çalışabiliyor. İş Güvenliği Uzmanı Ne İş Yapar

    İş Güvenliği Uzmanlığı Nedir

    İş güvenliği uzmanlığı belgesi A,B ve C sınıfı olarak üç gruba ayrılmaktadır. Bu sınıflar tehlike gruplarına göre değişmektedir. C sınıfı belgeye sahip olanlar az tehlikeli sınıflarda, B sınıfı belgeye sahip olanlar az tehlikeli ve tehlikeli sınıflarda, A sınıfı belgeye sahip olanlar ise bütün tehlike sınıflarında yer alan işlerde çalışabiliyor.

  • is-guvenligi-uzmanligini-kimler-yapabilir - İş Güvenliği Uzmanlığını; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinde görevlendirilmek üzere belgelendirilen üniversitelerimizin mühendislik bölümlerinden, iş güvenliği bölümünden mezun olan kişiler İş Güvenliği Uzmanı olabilir. Kimler İş Güvenliği Uzmanı Olabilir

    İş Güvenliği Uzmanlığını Kimler Yapabilir

    İş Güvenliği Uzmanlığını; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinde görevlendirilmek üzere belgelendirilen üniversitelerimizin mühendislik bölümlerinden, iş güvenliği bölümünden mezun olan kişiler İş Güvenliği Uzmanı olabilir.

  • hangi-firmalar-is-guvenligi-hizmeti-almalidir -

    Hangi Firmalar İş Güvenliği Hizmeti Almalıdır

  • is-guvenligi-uzmanligi-belgesi-nedir - İş güvenliği uzmanlığı belgesi A,B ve C sınıfı olarak üç gruba ayrılmaktadır. Bu sınıflar tehlike gruplarına göre değişmektedir. C sınıfı  belgeye sahip olanlar az tehlikeli sınıflarda, B sınıfı belgeye sahip olanlar az tehlikeli ve tehlikeli sınıflarda, A sınıfı belgeye sahip olanlar ise bütün tehlike sınıflarında yer alan işlerde çalışabiliyor.

    İş Güvenliği Uzmanlığı Belgesi Nedir

    İş güvenliği uzmanlığı belgesi A,B ve C sınıfı olarak üç gruba ayrılmaktadır. Bu sınıflar tehlike gruplarına göre değişmektedir. C sınıfı belgeye sahip olanlar az tehlikeli sınıflarda, B sınıfı belgeye sahip olanlar az tehlikeli ve tehlikeli sınıflarda, A sınıfı belgeye sahip olanlar ise bütün tehlike sınıflarında yer alan işlerde çalışabiliyor.

  • is-guvenligi-uzmani-neler-yapmali - İş Güvenliği Uzmanlarının Görevleri; İş Güvenliği Uzmanlarının Yetkileri; İş Güvenliği Uzmanlarının Yükümlülükleri; İş Güvenliği Uzmanı Görev, Yetki ve Sorumlulukları Nelerdir

    İş Güvenliği Uzmanı Neler Yapmalı

    İş Güvenliği Uzmanlarının Görevleri; İş Güvenliği Uzmanlarının Yetkileri; İş Güvenliği Uzmanlarının Yükümlülükleri;

  • risk-analizi-nedir-amaci-ve-kapsami-nelerdir - İş sağlığı, kavram olarak, çalışan bir kişinin çalışma koşulları ile kullanılan araç ve gereçlerden doğabilecek tehlikelerden arınmış veya bu tehlikelerin asgari düzeye indirildiği bir iş çevresinde huzurlu biçimde çalışabilmesini anlatır.

    Risk Analizi Nedir, Amacı ve Kapsamı Nelerdir

    İş sağlığı, kavram olarak, çalışan bir kişinin çalışma koşulları ile kullanılan araç ve gereçlerden doğabilecek tehlikelerden arınmış veya bu tehlikelerin asgari düzeye indirildiği bir iş çevresinde huzurlu biçimde çalışabilmesini anlatır.

  • risk-degerlendirmesi-nasil-yapilir -

    Risk Değerlendirmesi Nasıl Yapılır

  • risk-degerlendirmesi-neden-yapilir - Çalışanların tehlike ve risklerden korunması amacıyla 6331 Sayılı Kanun'la işverene yüklenen görevlerin en önemlilerinden birisi risk değerlendirmesi yapmak veya yaptırmaktır. Risk değerlendirmesi, önce çalışanları korumak sonra da işyerini ve belki de işyerinin çevreye verebilmesi muhtemel zararlardan, başka kişi ve kuruluşları korumak amacıyla yürütülmesi gereken bir faaliyettir.

    Risk Değerlendirmesi Neden Yapılır

    Çalışanların tehlike ve risklerden korunması amacıyla 6331 Sayılı Kanun'la işverene yüklenen görevlerin en önemlilerinden birisi risk değerlendirmesi yapmak veya yaptırmaktır. Risk değerlendirmesi, önce çalışanları korumak sonra da işyerini ve belki de işyerinin çevreye verebilmesi muhtemel zararlardan, başka kişi ve kuruluşları korumak amacıyla yürütülmesi gereken bir faaliyettir.

  • risk-analizini-kimler-yapar - Risk analizi yönetmeliğine göre, İşveren; çalışma ortamının ve alışanların sağlık ve güvenliğini sağlama, sürdürme ve geliştirme amacı ile iş sağlığı ve güvenliği yönünden risk değerlendirmesi yapar veya yaptırır.

    Risk Analizini Kimler Yapar

    Risk analizi yönetmeliğine göre, İşveren; çalışma ortamının ve alışanların sağlık ve güvenliğini sağlama, sürdürme ve geliştirme amacı ile iş sağlığı ve güvenliği yönünden risk değerlendirmesi yapar veya yaptırır.

  • risk-analizi-yaptirmak-ne-ise-yarar - Kamu ya da özel fark etmez; Görevlendirilen kişileri, hizmet alınan kuruluşları, başka iş yerlerinden gelen çalışanları ve bunların işverenlerini İSG riskleri konusunda bilgilendirmemek az tehlikeli bir iş yeri için 1.849 Türk Lirası, risk değerlendirmesi yapmamak veya yaptırmamak 3.700 Türk Lirası, Risk değerlendirmesi yapmamaya veya yaptırmamaya devam etmek.5.550 TL / Her ay  (Aykırılığın devamı halinde), Risklerin belirlenmesine yönelik gerekli kontrol, ölçüm, inceleme ve araştırmaların yapılmasını sağlamamak 1.849 Türk Lirası ceza ile karşı karşıya kalmaktadırlar. Risk Analizi Neden Önemlidir, Yaptırmamanın Olumsuz Yönleri Nelerdir

    Risk Analizi Yaptırmak Ne İşe Yarar

    Kamu ya da özel fark etmez; Görevlendirilen kişileri, hizmet alınan kuruluşları, başka iş yerlerinden gelen çalışanları ve bunların işverenlerini İSG riskleri konusunda bilgilendirmemek az tehlikeli bir iş yeri için 1.849 Türk Lirası, risk değerlendirmesi yapmamak veya yaptırmamak 3.700 Türk Lirası, Risk değerlendirmesi yapmamaya veya yaptırmamaya devam etmek.5.550 TL / Her ay (Aykırılığın devamı halinde), Risklerin belirlenmesine yönelik gerekli kontrol, ölçüm, inceleme ve araştırmaların yapılmasını sağlamamak 1.849 Türk Lirası ceza ile karşı karşıya kalmaktadırlar.

  • risk-analizi-yontemleri-nelerdir - Risk analizi yöntemleri işletmenin yapısı, tehlike sınıfları ve büyüklüğü ile ilgili olarak farklı özellikler taşır. Risk Değerlendirme Yöntemleri şunlardır: PHA: Ön (Birincil) Tehlike Analizi; PRA: Çeklist Kullanılarak Birincil Risk Analizi; HAZOP: Tehlike ve İşletilebilme Çalışması Metodolojisi; HACCP: Tehlike Analizi ve Kritik Kontrol Noktaları; FMEA: Hata Türleri ve Etki Analizi; FTA: Hata Ağacı Analizi Metodolojisi; ETA: Olay Ağacı Analizi; Güvenlik Denetimi; Neden – Sonuç Analizi, İş Güvenlik Analizi, Olursa ne olur? Ve Papyon Analizi yöntemleridir.

    Risk Analizi Yöntemleri Nelerdir

    Risk analizi yöntemleri işletmenin yapısı, tehlike sınıfları ve büyüklüğü ile ilgili olarak farklı özellikler taşır. Risk Değerlendirme Yöntemleri şunlardır: PHA: Ön (Birincil) Tehlike Analizi; PRA: Çeklist Kullanılarak Birincil Risk Analizi; HAZOP: Tehlike ve İşletilebilme Çalışması Metodolojisi; HACCP: Tehlike Analizi ve Kritik Kontrol Noktaları; FMEA: Hata Türleri ve Etki Analizi; FTA: Hata Ağacı Analizi Metodolojisi; ETA: Olay Ağacı Analizi; Güvenlik Denetimi; Neden – Sonuç Analizi, İş Güvenlik Analizi, Olursa ne olur? Ve Papyon Analizi yöntemleridir.